Dit ben ik

Hallo, ik ben Chantal. Mama van twee.
Vriendin van de liefste. Stiefmoeder van zijn twee.
Eigenaar van Chantal Philips – coaching & training.
Coach, kindercoach en trainer.
Auteur van de coachtool Hartritme.
Opleider aan de Hartritme Academie.
Systemisch waarnemer en opsteller.

Soms voel je iets zó diep, maar weet je er geen woorden aan te geven.
Jarenlang worstelde ik daarmee. Ik voel. Diep. Altijd…
Ook al wil ik het uitschakelen.
Tijdens mijn opleiding en persoonlijke ontwikkeling ontdekte ik dat gevoel geen taal kent.
En dat het voor mij als vissenmeisje (gevoelsmens) niet zo gek was dat ik zonder woorden was, als het gevoel mij overspoelde.

Ter voorbereiding op een lesdag mochten we een collage maken die ging over ons sterrenbeeld. Ik pakte mijn collage uit mijn tas toen we het gingen bespreken en ik moest lachen.
De hele collage bestond uit woorden! Geen plaatjes… woorden!
Ik had ze alleen niet gezien als woorden en zinnen.
Voor mij waren het beelden, waar ik op resoneerde.

Hartritme gaat over gevoel. Al snel ontstonden er woordkaartjes.
Honderd… Honderd woorden die jou in de energie van het veld richting kunnen geven, bevestiging of juist bewustwording.
Hartritme laat je voelen, zien, ervaren waar jij staat en wat jij nodig hebt.
Het zet je in beweging. Daar waar jouw hart je naar toe wijst…

Tot 2014 leefde ik een Chantal die niet sprak over haar gevoel of over haar mening.
Tot 2014 leefde ik een versie van mij zelf die omringd was door gebeurtenissen en overtuigingen.
Tot 2014 was ik volledig uit verbinding met mijzelf.

“Not till we are lost do we begin to find ourselves.”

~ Henry David Thoreau

37 jaar lang had ik een afwijkend zelfbeeld.
Ik kreeg last van mijn ‘oude ik’. Ik zat mijzelf en mijn eigen leven in de weg.
Drie burn-outs had ik nodig om mij te beseffen dat niemand de baas was over mijn eigen leven, behalve ikzelf.
Dankzij een droom ontdekte ik dat ik, in essentie, altijd aanwezig was geweest. Tot die tijd had ik niet het gevoel hier echt aanwezig te zijn. Onzichtbaar. Maar ik was er wel! Er zaten alleen ontzettend veel ‘beschermlaagjes’ om mij heen. Langzaam kon ik deze laagjes ‘afpellen’.

Dat gun ik jou ook!
Mijn missie is een liefdevollere wereld te creëren. Ik geloof dat alles begint met de liefde voor jezelf. Sinds ik van mijzelf kan houden ben ik steeds meer mijzelf. Ik geloof ook dat alle levenslessen, hoe pittig ook, je uiteindelijk daar brengen waar jij hoort te zijn. Dichterbij jezelf. Zodat jij vanuit je eigen kern, jouw essentie, je leven(smissie) kunt gaan leven.
In mijn werk als coach word ik heel blij van de momenten van bewustwording, dat harten (weer) gaan stralen, wanneer kinderen, jongeren en/of volwassenen ontdekken dat ze hun eigen keuzes kunnen maken als ze begrijpen hoe het in hun hoofd, hart of lichaam werkt.

In 2014 maakte ik mijn Eigenwens waar.
Sinds 2021 heet mijn bedrijf ‘Chantal Philips’. Gewoon naar mijzelf. Omdat ik mijn bedrijf ben. Je bent welkom bij mij… gewoon als jou zelf…